Site Loading

Inhoud

Erectiestoornissen, of impotentie, is een pathologische aandoening die wordt gekenmerkt door het onvermogen om een ​​penis in erectie te krijgen of te behouden. Impotentie is een vrij wijdverbreid fenomeen dat meestal voorkomt bij mannen ouder dan 40 jaar.

Waarschijnlijkheid van voorkomen

De kans om erectiestoornissen te detecteren bij een man van 40-50 jaar is 40%, 50-60 jaar oud – 50%, ouder dan 60 jaar – 70%. Op basis van veel onderzoeken is generische cialis belgie impotentie in 80% van de gevallen een gevolg van bepaalde ziekten van somatische etiologie. Eerder werd aangenomen dat de meeste oorzaken van de ontwikkeling van de ziekte psychische stoornissen zijn. Momenteel zijn er drie hoofdtypen impotentie: psychogeen, organisch en gemengd.

Oorzaken van impotentie (erectiestoornissen)

De ontwikkeling van organische erectiestoornissen vindt plaats door het optreden van verschillende soorten ziekten (ongeveer 80% van alle gevallen). Ook kan impotentie ontstaan ​​als complicatie van de ziekte. De belangrijkste rol bij de ontwikkeling van erectiestoornissen wordt gegeven aan arteriële hypertensie. Hypertensie – verhoogde vasculaire tonus. Aangezien een erectie bestaat uit het vullen van de holle (holle lichamen) van de penis met bloed, is het belangrijk dat de bloedvaten die de penis voeden in goede staat verkeren. In aanwezigheid van arteriële hypertensie neemt de bloedstroom door de bloedvaten af, waardoor er een overtreding of volledige afwezigheid van een erectie is.

Ziekten die tot impotentie kunnen leiden

 • Inflammatoire – prostatitis;
 • Mechanisch – de ziekte van Peyronie;
 • Postoperatief – radicale prostatectomie;
 • Occlusieve vasculaire – atherosclerose;
 • Algemene toestand – chronisch nierfalen;
 • Neurogeen – veel voorkomende sclerose;
 • Endocriene – diabetes mellitus.

Diabetes mellitus en atherosclerose spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van impotentie, omdat door het verschijnen van plaques in de slagaders hetzelfde effect wordt waargenomen als bij hypertensie. Ischemische hartziekte is een andere reden voor het optreden van deze ziekte bij een man. Ook kan de aanwezigheid van erectiestoornissen een reden zijn om aan te nemen dat een van de bovengenoemde ziekten in een latente vorm voorkomt..

Daarnaast kunnen blessures (zoals bekkenfracturen) en het gebruik van antihypertensiva tot impotentie leiden..

Het is belangrijk om te weten

Bij afwezigheid van behandeling of in geval van vroegtijdige behandeling van arteriële hypertensie en atherosclerose, worden de wanden van de slagaders, blootgesteld aan constante blootstelling aan een verhoogde bloedstroom, na verloop van tijd grover en zijn ze niet meer elastisch, waardoor de bloedtoevoer verslechtert scherp. Organische erectiestoornissen ontwikkelen zich geleidelijk, vordert in de loop van de tijd en zonder de juiste behandeling wordt een erectie niet hersteld. Daarom moet eraan worden herinnerd dat u een arts moet raadplegen wanneer de eerste tekenen van een ziekte verschijnen waar u zich zorgen over kunt maken..

Impotentie behandeling

Behandeling van erectiestoornissen (impotentie) is een belangrijke taak van de uroloog, met als resultaat een vol seksleven voor zowel de man als zijn partner. Onder een aantal methoden die zijn gericht op het elimineren van de oorzaak van de ziekte, kunnen we het volgende onderscheiden:

 • drugs therapie;
 • psychoseksuele therapie;
 • chirurgie;
 • vacuüm erectietherapie;
 • combinatietherapie.

Behandelingsopties

De eerste en belangrijke fase van de behandeling is het onderzoeken en ondervragen van de patiënt over zijn levensstijl. Overmatig alcoholgebruik, roken, onvoldoende fysieke activiteit kunnen de normale erectie verstoren en daarom moeten deze, als deze factoren aanwezig zijn, worden gecorrigeerd.

Psychoseksuele therapie is bekend dankzij Sigmund Freud, die geloofde dat de oorzaak van deze ziekte ergens in het onderbewustzijn ligt. Daarom kunnen één-op-één gesprekken met de patiënt helpen bij de behandeling..

Medicamenteuze behandeling omvat de selectie van speciale medicijnen met een lage toxiciteit, hoge snelheid en werkingsduur. De partner van de patiënt moet, net als hijzelf, informatie krijgen over medicijnen, hun kosten, bijwerkingen en omkeerbaarheid van effecten.

Vacuüm-erectietherapie is niet de voorkeursbehandeling voor erectiestoornissen, omdat het slechts een tijdelijk effect heeft. De essentie van de methode is om een ​​negatieve druk te creëren in de corpora cavernosa, waardoor ze worden gevuld met bloed en vervolgens de basis van de penis vast te klemmen met een ring, die de uitstroom van bloed voorkomt. Verminderde ejaculatie, pijn en enig verlies van gevoel zijn echter ernstige en onaangename bijwerkingen..

Chirurgische behandeling bestaat uit het herstellen van de structuur en wand van de bloedvaten die de penis voeden. Een operatie om de wanden van bloedvaten te vervangen is een effectieve methode bij de behandeling van de ziekte, maar de mogelijke ontwikkeling van bijkomende ziekten beperkt het gebruik van deze methode ernstig..

Main Navigation