Site Loading

Inhoud

Shot uit de tv-serie “Spartacus: Blood and Sand”

Wat mensen verbaast aan seks?

Tips om seks te hebben

Het lijkt moderne mensen altijd dat het vroeger beter was. En het gras is groener, en de lucht is blauwer en de zon is helderder. En als je het onderwerp intiem leven aanraakt, zal elke zichzelf respecterende volwassene niet ontgaan dat eerdere gevoelens, en niet dierlijke instincten, domineerden in relaties. Maar als je kijkt naar het onderzoek dat door wetenschappers over de hele wereld wordt uitgevoerd, zie je een ander beeld..

Hoe hebben mensen miljoenen jaren geleden seks gehad? Hadden ze afspraken, streefden ze naar diversiteit? Was er anticonceptie in die dagen dat niemand anders zo’n woord kende? Als jij ook graag wilt weten hoe seks in de oudheid was, dan is ons artikel iets voor jou..

Steentijd en de eerste mensen

Niemand zal ontkennen dat het instinct voor voortplanting aanvankelijk in alle levende wezens aanwezig was. Op de een of andere manier stond iedereen te popelen om nakomelingen te geven of te ontvangen om hun ras voort te zetten en te overleven. En het ging niet om het verlangen om een ​​erfgenaam te vinden en de achternaam te behouden (die toen in principe niet bestond), maar om het banale overleven. Anders zal de populatie van de soort immers afnemen totdat deze volledig verdwijnt..

En ja, 3 miljoen jaar geleden, in het stenen tijdperk, hadden de eerste mensen ook seks. Dit proces heeft echter veel verschillen met modern entertainment. Ten eerste was er geen koppeling. Monogamie werd niet geëerd, dus zowel mannen als vrouwen paren met die partners die hen ‘veelbelovender’ leken. Ten tweede waren de mannelijke geslachtsdelen extreem klein, zo blijkt uit het onderzoek van de Britse archeoloog Timothy Taylor. Dit feit, uiteraard, erg deprimerende vrouwtjes, die hen dwongen constant op zoek te gaan naar een metgezel met een betere eenheid..

Dit betekent echter niet dat iedereen gelijke rechten had. Zwakke mannen hadden niets en konden alleen vermaakt worden door masturbatie of andere connecties. De leiders van de ene groep konden hun recht om sterk te zijn bewijzen door geslachtsgemeenschap te hebben en door met geweld de zwakste man te nemen. De bekende regel werkte hier: de chef heeft alles. Hij heeft zijn eigen harem en zijn privileges, terwijl de rest tevreden moet zijn met “restjes”.

Trouwens, oude vrouwen en moderne vrouwen in de mode hebben iets gemeen. Zelfs 3 miljoen jaar geleden probeerden dames zichzelf te versieren om de aandacht van de allerbeste partner te trekken. Bessensap werd gebruikt als cosmetica en schelpen dienden als versiering. Maar moderne heren hebben ook veel overgenomen van hun oude voorouders. De wens om je uitverkorene mee te nemen naar een restaurant is niets meer dan een eerbetoon aan het verleden. Een man uit het stenen tijdperk gaf een potentiële minnaar een stuk vlees of een warme huid als cadeau, omdat een goedgevoed en opgewarmd meisje zich veel aangenamer voelt “in bed”.

Vervolgens werd de relatie tussen de seksen merkbaar gecompliceerder. Exogamie verving ongecontroleerde paring. Nu was seks tussen leden van dezelfde clan verboden, dus er was behoefte aan goede relaties tussen naburige gemeenschappen. Maar ondanks deze regel bleven de behoeften van één persoon nog steeds onbeduidend. Zelfs een “huwelijk” kon alleen als een groepshuwelijk worden beschouwd, aangezien de keuze van een potentiële levenspartner plaatsvond op een algemene bijeenkomst van twee gemeenschappen, waar mannen en vrouwen seksuele omgang met elkaar hadden..

Overigens was masturbatie niet alleen aanwezig in het “handmatige” formaat. Dit wordt bewezen door interessante bevindingen van archeologen, die de veronderstelling bevestigen dat oude mensen seksspeeltjes hadden. Dit zijn stenen fallussen, en verschillende beeldjes met vrouwenfiguren en speciale gaten. Daarom, zelfs vele duizenden jaren geleden, wisten onze voorouders veel van entertainment en lieten ze zichzelf verwennen met “schattige” accessoires..

Gemaakt uit de film “The Last Neanderthal”

Vreemde liefde

Nu lijkt het velen dat er in de oudheid geen perversiteiten waren, dat mensen romantisch waren en relaties sterk, schoon en duurzaam waren. Het is een grappig feit, maar in termen van perversiteiten kunnen oude mensen de moderne mensen gemakkelijk overtreffen, omdat ze behalve seks niet zo veel entertainment hadden..

Griekenland bijvoorbeeld. Magische mythen, goddelijke legendes, fascinerende verhalen. En sodomie. Het was niet iets bijzonders en zelfs geromantiseerd. Wat is tenslotte het verschil met wie je plezier in bed wilt hebben, vooral als alles in overleg is? De oude Grieken hadden zelfs een speciaal ritueel dat aan één algoritme gehoorzaamde:

De man zocht een partner tussen knappe jonge mannen. Vaak werd een dergelijke verbinding tot stand gebracht tussen leraar en student, aangezien het bijles geven in Griekenland met macht en kracht floreerde..

Incest was duizenden jaren geleden niet minder gebruikelijk in Griekenland. Dit wordt bewezen door de mythologie van de Grieken, waarin bijna elke hemelbewoner betrapt wordt op dergelijk onfatsoenlijk gedrag. Het is ook niet de moeite waard om alles alleen aan goddelijke krachten toe te schrijven, omdat de gewoonte om aan de zonen van hun eigen dochters te geven ook niet ongewoon was..

De enige seksuele relatie die is afgekeurd, is de intimiteit tussen ouders en kinderen. Al het andere, als het niet aangemoedigd wordt, dan is het zeker niet verboden. Hetzelfde gold voor overspel. Een vrouw zou een kind van een vreemde kunnen verwekken, gewoon om nageslacht aan haar man te geven. En de dames die in de campagnes “naar links” werden betrapt, waren niet stoned en veroordeeld. Ze konden blijven leven en hun relatie opbouwen zonder onnodige roddels achter hun rug..

De relatie tussen de seksen in Sparta verdient bijzondere aandacht. Het kan als een aparte staat worden beschouwd, aangezien de douane hier veel strenger regeerde. “Matchmaking” vond op een bepaalde manier plaats: naakte meisjes verschenen voor vrije jongens, die hun schoonheid en kracht toonden aan de laatste.

Na het kiezen van een bruid en het houden van een ceremonie, kwam de echtgenoot naar zijn vrouw in een donkere kamer, had seks met haar en trok zich terug bij hem thuis. Dit gebeurde totdat de man 30 jaar oud werd. Tot op dit moment woonde de jonge vrouw alleen en voedde ze de kinderen op (indien aanwezig). Valsspelen werd hier meer dan loyaal behandeld, aangezien jaloezie werd beschouwd als een teken van een zwak persoon. Een vrouw kon met elke man slapen met de toestemming van haar getrouwe, en er was niets verwerpelijks aan.

Shot uit de tv-serie “Spartacus: Blood and Sand”

Harde seks in Rusland

Als de vorige voorbeelden spraken over een vrij vrije houding ten opzichte van het intieme leven, dan is het oude Rusland een heel ander verhaal. En het is anders omdat seks voor het plezier hier verboden was, omdat het werd beschouwd als ‘geen goddelijke daad’. Het was mogelijk om alleen op bepaalde dagen te zondigen, en de rest van de tijd moesten de echtgenoten in verschillende bedden slapen en zichzelf in bedwang houden.

Bovendien geven de kerkgeschriften niet alleen aan wanneer, maar ook hoe mensen een relatie moesten aangaan. Seks in de oudheid in Rusland mocht alleen plaatsvinden in een missionaire positie, die in die tijd “te paard” werd genoemd. De vrouw werd niet aangeraden bewegingen te maken, omdat dit haar partner zou kunnen afleiden. Na de liefdesdaad moesten beide echtgenoten zich goed wassen om religieuze relikwieën niet met hun aanraking te verontreinigen..

Opvallend is het feit dat de bij velen geliefde “ruiter” -houding ten strengste verboden was. En dat allemaal omdat een vrouw is gemaakt uit de rib van een man en altijd een ondergeschikte positie moest innemen in alle sferen van het leven..

Elk voorspel en lange kussen werden ook als een zonde beschouwd. Dit weerhield mensen er echter niet van om thuis in het geheim te experimenteren. Ondanks dit aantal beperkingen streefden paren naar diversiteit, ook al werd dit door de kerk veroordeeld. Uiteraard was dit alles strikt geheim, aangezien voor het overtreden van de regels werd gedreigd met zware straffen..

Het is gemakkelijk te raden dat huwelijksseks onder dergelijke omstandigheden niet zo vaak voorkwam als mensen zelf wilden. Mannen leden hier het meest onder, en daarom gingen ze vaak op zoek naar troost aan de kant. Bedrog van de kant van de echtgenoot werd niet als iets verwerpelijks beschouwd, terwijl het verraad van zijn vrouw hoogstens strafbaar was met deportatie naar een klooster..

De meest voorkomende overtreding die de Slaven destijds begingen, was masturbatie. Veel jongens waren bang door het feit dat hun penis door masturbatie in een slang zou veranderen. Een lange snelle en dagelijkse buiging wachtte allen die voor deze misdaad waren veroordeeld. Een andere veel voorkomende (hoewel verboden) praktijk was seks met dieren. Om aan hun behoeften te voldoen, gebruikten mensen in Rusland alle huisdieren: geiten, koeien, varkens, honden.

Shot uit de film “Skif”

Geheimen van kuis Japan

Het land van de rijzende zon wordt niet voor niets het land van contrasten genoemd. Hier lijken veel dingen gek, terwijl andere juist bekend zijn bij elke buitenlander. Het eenvoudigste voorbeeld is een kus. Er is niets romantischer en teder in de relatie van een stel dan een vluchtige of hartstochtelijke aanraking van de lippen. De Japanners hebben de kus echter lang als iets vulgair en vulgair beschouwd. Om deze reden probeerden ze zelfs maar beelden van dit proces te vermijden, en bij het vertalen van buitenlandse literatuur zochten ze lange tijd naar een synoniem voor het noodlottige woord..

Ondanks zo’n vreemde houding ten opzichte van kussen, waren de rest van de Japanse echtgenoten praktisch niet beperkt in hun verlangens. De enige aanbeveling die het stel kreeg, was om altijd met het hoofd naar het westen naar bed te gaan..

Er vonden grote veranderingen plaats in het land in de periode dat de shoguns aan de macht kwamen. De wens om culturele waarden nieuw leven in te blazen en van Japan een groot land te maken, heeft het intieme leven veel verboden. Onder het verbod waren er verbindingen tussen slaven en vrije mensen, dicht bij de keizer en andere mensen, en zelfs tussen vertegenwoordigers van dezelfde categorie waren er ook verschillen. Alle meisjes moesten onschuldig trouwen, anders werd de bruiloft afgelast. Mannen zouden gemakkelijk minnaressen kunnen hebben, terwijl overtreders voor vrouwelijke ontrouw een zekere dood onder ogen kunnen zien..

Liefde verkopen verdient een aparte discussie. Bordelen bezoeken werd niet als iets schandelijks beschouwd, en daarom waren er een groot aantal voor elke smaak. Goedkope prostituees zaten achter muren met horizontale spijlen, en duurdere achter verticale tralies. Als de meneer plezier wilde hebben met de duurste, dan was het noodzakelijk om zich tot de hoofdverzorger van het bordeel te wenden. Elite-prostituees verstopten zich voor nieuwsgierige blikken en hadden betere levensomstandigheden.

Still uit de film “Memoirs of a Geisha”

Indiase intimiteitscultuur

Over seks in de oudheid gesproken, het is onmogelijk om een ​​land als India niet aan te raken. Deze plek wordt beschouwd als de bakermat van erotische fantasieën, omdat hier het meest erotische boek vandaan komt – de Kamasutra. En ja, je zou kunnen zeggen dat de Indiase regels seks vrij gratis maakten. Met enkele verduidelijkingen.

Ten eerste was de samenleving in India verdeeld in kasten. Het was verboden om in contact te komen met een persoon die niet tot zijn eigen kaste behoort. Binnen de kasten zelf bestonden ook hun eigen gebruiken. Op sommige plaatsen werd openbaar verraad als een traditie beschouwd, terwijl andere loyaal waren aan incest. Maar ondanks deze verschillen was er iets gemeenschappelijks voor alle geliefden..

Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld kritieke dagen voor vrouwen – dit is het moment waarop seks verboden is. In India werd menstruatie als heilig beschouwd en daarom werd seks in deze tijd actief aangemoedigd. Het uitgaande bloed werd beschouwd als geaccumuleerde energie, wat een positief effect heeft op de gezondheid van mannen en een vrouw in staat stelt om een ​​langer en helderder orgasme te krijgen..

Het belangrijkste verschil tussen de Indiase sekscultuur is dat vrouwelijk genot hier van groot belang is. In alle andere landen was een intieme relatie ofwel voor de conceptie van kinderen, ofwel voor de bevrediging van de grillen van een man. De Indianen daarentegen waren bezorgd over hun dames, in de overtuiging dat de partner het eerste orgasme zou krijgen, terwijl een man zich zo lang mogelijk in bedwang zou moeten houden..

Hier werden verschillende accessoires uitgevonden die het genot van een vrouw konden vergroten. Dit waren apparaten gemaakt van edele metalen of ivoor, vastgemaakt aan de penis en voor extra stimulatie tijdens wrijvingen..

Still uit de film “Kama Sutra: A Love Story”

Van Neanderthaler tot moderne mens

Door parallellen te trekken tussen het intieme leven van de huidige generatie en voorouders duizenden jaren geleden, kan een simpele conclusie worden getrokken: er is niet veel veranderd. Ondanks de tijdelijke afgrond verschilt seks in de oudheid alleen doordat er toen minder mogelijkheden waren om intimiteit zo comfortabel mogelijk te maken. De ambities en impulsen bleven echter hetzelfde. Net als nu wilden mensen seks voor hun plezier, en niet alleen voor voortplanting, en daarom zochten ze naar verschillende manieren om gelukzaligheid te bereiken..

De belangrijkste verschillen tussen moderne seks en zijn “prehistorische” voorouder zijn als volgt:

  • Intimiteit is veiliger geworden. Nu kunt u voor elke smaak voorbehoedsmiddelen vinden, die de kans op een onaangename pijnlijke of ongewenste zwangerschap praktisch tot nul verminderen. Bovendien zijn al deze hulpmiddelen comfortabel en vereisen ze geen voorbereiding – neem gewoon een pil of trek aan een condoom en u bent klaar voor liefdesvermaak..
  • Elke vorm van seks is beschikbaar. Ja, er is iets dat actief wordt veroordeeld. Dit geldt in het bijzonder voor relaties met dieren, met familieleden of kleine kinderen. Maar verder – volledige vrijheid van handelen. Je kunt thuis, in een hotel of zelfs op het dak van een huis aan wrede liefde toegeven, je wordt niet gestraft voor masturbatie, je hoeft niet op bepaalde dagen te wachten.
  • Grote keuze aan speelgoed en accessoires. Nu kunt u kruiden toevoegen aan het gebruikelijke proces met behulp van hoogwaardige en veilige accessoires voor de gezondheid. Geen stenen fallussen of kevers op de geslachtsdelen.

Seks is een prachtig proces waarmee je niet alleen een fysieke behoefte kunt bevredigen, maar ook emotionele ontlading kunt krijgen om je partner beter te leren kennen. En als iemand je durft te veroordelen voor losbandigheid en verdorvenheid, en ook aangeeft dat dit niet eerder is gebeurd, onthoud dan dit artikel. Mensen hadden tenslotte op een nog meer verfijnde manier plezier..

Main Navigation