Site Loading

Seksuele disfunctie bij mannen. Verzwakking van een erectie. Vroege zaadlozing. Late ejaculatie. Verzwakking van het libido.

Seksuele disfunctie bij mannen.

De belangrijkste soorten seksuele disfunctie bij mannen zijn verzwakking van de erectie, vroege ejaculatie, late ejaculatie, verminderde zin in seks.

Wat moet een man doen als hij dergelijke problemen heeft? Ga natuurlijk naar een androloog. Maar hoe kies je deze specialist? Welke van de voorgestelde behandelingen zal correct zijn? Om correct te navigeren bij de keuze van een specialist, moet u op zijn minst minimale kennis hebben en laten we daarom kort de belangrijkste soorten seksuele disfunctie bij mannen beschouwen, de redenen waarom ze voorkomen. En tot slot stellen we voor om ons standpunt in overweging te nemen, op basis waarvan we onze communicatie met deze categorie patiënten opbouwen..

Verzwakking van een erectie tot het punt van volledige afwezigheid (impotentie) is de meest voorkomende vorm van seksuele disfunctie..

Momenteel is de algemeen aanvaarde term onder artsen voor deze aandoeningen erectiestoornissen..

Er zijn drie hoofdtypen erectiestoornissen:

  • primair,
  • ondergeschikt,
  • selectief (selectief).

In het geval van primaire disfunctie kan een man niet het vereiste niveau van erectie bereiken waarop geslachtsgemeenschap mogelijk is. Op jonge leeftijd is dit type erectiestoornis zeer zeldzaam..

In het geval van secundaire disfunctie is een erectie nog steeds mogelijk, maar niet altijd, welvarende periodes worden afgewisseld met periodes van seksuele impotentie. Dit type erectiestoornissen komt veel vaker voor..

Selectieve disfunctie of selectieve disfunctie is dat de kwaliteit van een erectie afhankelijk is van specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld bij mannen die in staat zijn tot normale geslachtsgemeenschap in een losse relatie, maar geen geslachtsgemeenschap kunnen hebben met hun echtgenoot.

Om te begrijpen hoe stoornissen van deze groep ontstaan ​​en, daarom, welke benadering bij de behandeling moet worden gevolgd, zullen we kort het mechanisme van erectie bespreken..

De mannelijke penis bestaat uit holle of holle lichamen die dicht bij elkaar zijn gelegen. Ze bevatten een groot aantal aders met een grote diameter, die in een ontspannen toestand leeg zijn buiten een erectie..

Een belangrijke rol in het erectiemechanisme wordt gespeeld door de ischias-caverneuze spieren, die door samentrekking de aderen vernauwen, waardoor de veneuze uitstroom van bloed uit de penis stopt, wat bijdraagt ​​aan het behoud van een rechtopstaande toestand.

Het microcirculatiebed van de penis heeft zijn eigen kenmerken – de slagaders en haarvaten in de penis zijn spiraalvormig gerangschikt, waardoor de penis tijdens een erectie wordt verlengd.

Wanneer een erectie optreedt, treden fysiologische reacties van drie soorten op:

  1. Verwijdering van de slagaders die de penis van bloed voorzien

2. Ontspanning van de gladde spieren van de corpora cavernosa

3. Stopzetting van de uitstroom van bloed door de aderen als gevolg van compressie van hun ischias-caverneuze spieren.

Het zenuwstelsel zorgt voor volledige consistentie van alle drie de componenten. Het zenuwcentrum dat verantwoordelijk is voor de erectie bevindt zich in het onderste deel van het ruggenmerg. Daarnaast kan een erectie worden veroorzaakt door impulsen vanuit de hersenen, maar ook door het passeren van de spinale zenuwen. Dit gebeurt wanneer een man gedachten of gevoelens heeft die tot seksuele opwinding leiden. Een erectie kan optreden zonder de deelname van impulsen die in de hersenen ontstaan..

Zoals we kunnen zien, gehoorzaamt de penis de bevelen van het autonome zenuwstelsel. Daarom is het duidelijk dat voor de normale werking coördinatie van deze commando’s noodzakelijk is, evenals een goede conditie van de bloedvaten in de penis..

Raak niet in paniek als u de eerste tekenen van erectieproblemen heeft. Bijna elke man komt ze tijdens zijn leven tegen. De reden kan een slechte gezondheid, overwerk, het nemen van bepaalde medicijnen, alcoholmisbruik, ongeschikte omgeving of psycho-emotionele situatie zijn. Tegelijkertijd kan een nachtelijke erectie aanhouden, leidt masturbatie ook tot een erectie en ontstaan ​​er problemen met geslachtsgemeenschap..

Een interessant feit is dat mannen met erectiestoornissen nog steeds een orgasme kunnen ervaren, omdat op het moment van orgasme de penis totaal andere impulsen van het zenuwstelsel gehoorzaamt..

Deze seksuele stoornis is dat ejaculatie en orgasme te vroeg optreden – direct na het inbrengen van de penis in de vagina, en soms zelfs eerder. In dit geval worden beide partners getroffen, dus deze situatie kan leiden tot conflicten tot de vernietiging van gezinnen. Dit is een veel voorkomende pathologie bij patiënten die voor hulp naar ons toe komen. Volgens onze schattingen zou de gemiddelde duur van geslachtsgemeenschap vanaf het moment dat de penis de vagina binnenkomt normaal gesproken tussen anderhalve en vijf minuten moeten zijn. Als de ejaculatie eerder optreedt dan na anderhalve minuut, heeft de man natuurlijk de hulp nodig van een sekstherapeut.

Het tweede criterium voor vroege ejaculatie is het aantal bewegingen van de penis. Als het er minder dan 30 zijn, wordt ejaculatie ook als vroeg beschouwd..

De oorzaken van vroege ejaculatie kunnen de adolescentie zijn, wat de norm is, stress na de eerste mislukking, of als de eerste contacten plaatsvonden in een omgeving waar het nodig was om te haasten, een hoge mate van angst over hun seksuele vaardigheden bij volwassen mannen, opties wanneer masturbatie bij jongens gepaard ging met een schuldgevoel, evenals na langdurige seksuele onthouding. Naast de genoemde psychologische redenen kunnen er andere zijn die verband houden met ziekten van inflammatoire en vaak daarmee gepaard gaande hormonale aard..

Voor situaties van late ejaculatie is een normaal begin van geslachtsgemeenschap kenmerkend, een toename van seksuele opwinding, een goede erectie, maar de ejaculatie wordt vertraagd of komt helemaal niet voor. Sommige mannen zijn niet in staat om te ejaculeren als de penis in de vagina zit, en met masturbatie komt het.

Als een man tijdens geslachtsgemeenschap nooit heeft kunnen ejaculeren, wordt latere ejaculatie als primair beschouwd. In andere gevallen secundair. Deze aandoening omvat niet retrograde ejaculatie, wanneer ejaculatie optreedt, maar het sperma wordt niet via de urethra verdreven, maar komt in de blaas..

Er zijn momenten dat sperma normaal wordt weggegooid, maar extatische gevoelens komen niet op.

Er zijn ook veel psychologische en organische redenen voor deze aandoeningen. Eerdere seksuele ervaringen, opvoeding, interpersoonlijke relaties en levenshouding die gecorrigeerd moeten worden en mogelijke ziekten spelen hier een rol..

Minder zin in seks.

De definitie van het normale libido is altijd voorwaardelijk en wordt als normaal beschouwd als het geschikt is voor beide seksuele partners. Het belangrijkste criterium hierbij is tevredenheid..

De redenen voor het verlies van interesse in seksualiteit kunnen chronische stress, tijdgebrek, overmatig enthousiasme voor werk, gebrek aan seksuele interesse van een partner, religieuze opvattingen bij een man of vrouw zijn..

Als een afname van het libido de oorzaak wordt van negatieve ervaringen, is het tijd om een ​​specialist te raadplegen..

Zoals uit het bovenstaande blijkt, zijn de oorzaken van seksuele disfuncties zeer veelzijdig. Vaak is behandeling niet alleen vereist voor de man, maar ook voor zijn partner. Psychische problemen kunnen niet alleen ontstaan ​​als gevolg van een negatieve houding of vermoeidheid van een man, maar vaak ontstaan ​​deze zeer negatieve houdingen tegen de achtergrond van organische ziekten, zoals chronische ontstekingsziekten van de bekkenorganen (bijvoorbeeld ziekten van de partner, die haar aanzienlijk ongemak kan veroorzaken en ze zal ernaar streven intimiteit te vermijden, en als gevolg daarvan, de opkomende problemen bij een man, of ontstekingsziekten van het mannelijke genitale gebied, waardoor de bloedtoevoer naar organen wordt verstoord, waarvan het belang voor normale ejaculatie waarover hierboven werd gesproken), of chronisch vermoeidheidssyndroom veroorzaakt door het Epstein-Barr-virus, zelfs osteochondrose van de onderste wervelkolom (waarbij de overdracht van zenuwimpulsen wordt verstoord, waardoor het gecoördineerde werk van alle schakels die betrokken zijn bij het ejaculatieproces wordt gegarandeerd).

En natuurlijk spelen chronische ontstekingsziekten van het mannelijke voortplantingssysteem een ​​speciale rol, omdat ze, jarenlang latent, bijna onmerkbaar, kunnen leiden tot disfunctie van de prostaatklier, het zenuwstelsel van het kleine bekken, die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van seksuele functie bij mannen..

Het is belangrijk om te weten dat de behandeling systemisch van aard moet zijn en, gezien de vele mechanismen voor de ontwikkeling van seksuele stoornissen, gespecialiseerde hardwarefysiotherapie moet omvatten die gericht is op het verbeteren van het werk van de microvasculatuur, hormonale niveaus, het herstellen van neuromusculaire regulatie en een reeks noodzakelijke medicijnen. , en het gebruik van hoog effectief in de complexe therapie van natuurlijke factoren, die balneotherapie zijn (moddertherapie, behandeling met minerale baden), evenals mechanismen van algemene invloed (systemische magneettherapie, systemische cryotherapie (cryosauna), lasertherapie). Dit is het soort behandeling dat u voor beide echtgenoten kunt krijgen in onze kliniek, een hightech, gespecialiseerd medisch centrum..

Patiënten worden behandeld als een daghospitaal. De minimale behandelingskuur is 12 behandeldagen. De procedures zijn pijnloos. Het behandelprogramma omvat meer dan 10 soorten fysiotherapie, waaronder verschillende soorten laser-, magnetische, vibratie-, hitteblootstelling, zowel percutaan als rectaal of urethraal. De intensiteit, de aard en het aantal procedures worden voor elke patiënt afzonderlijk geselecteerd, na een grondig onderzoek. Naast fysiotherapeutische lokale en algemene effecten krijgen patiënten de nodige medicamenteuze therapie en moddertherapie. De behandelingen zijn zeer effectief. Behandelingen worden uitgevoerd door ervaren gecertificeerde verpleegkundigen onder toezicht van een arts. Alle procedures worden uitgevoerd in strikte overeenstemming met de regels van asepsis en antiseptica, we garanderen volledige infectieuze veiligheid.

Main Navigation